Slobodan sam, ali je Bosna prva opcija

Suad Šehović demantuje natpise

Slobodan sam, ali je Bosna prva opcija

Suad Šehović, prvotimac KK Bosna, eksplodirao je u drugom dijelu NLB lige i Lige 8 BiH gdje je bio najstandardniji igrač Studenata. Trenutno se nalazi na odmoru, a redakciji SportSport.ba obratio se kako bi demantovao neke informacije.

„Nije tačno da sam pod ugovorom. Od kraja sezone sam slobodan igrač, iako postoji klauzula u ugovoru po kojoj bi Bosna morala dobiti obeštećenje od kluba za koji potpišem novu vjernost. Nije riječ o velikoj sumi novca i ona sigurno ne bi bila kočnica prilikom mog odlaska“, istakao je Šehović.

Međutim, Bosnin bek potvrdio je da je njegov ostanak u bordo dresu u ovom trenutku prioritet.

“Želio bih ostati jer mislim da naredne sezone možemo napraviti dobre stvari. Ponuda ima i laskaju mi jer dolaze čak i od euroligaških klubova. Rekao sam da je logično da prvo razgovaram sa čelnicima matičnog kluba pošto postoji obostrana želja za produžetkom saradnje. Problem je što se Bosna još nije oglasila. Ne želim na ovaj način da nekoga požurujem, ali mislim da je vrijeme da riješimo pitanje mog ostanka kako bi slagali tim za narednu godinu“, dodao je Šehović.

Bosna je nedavno produžila ugovor sa trenerom Vladom Vukoičićem, igračem Ivanom Ivanovićem, a u klub je stigao i Zlatko Jovanović kao zamjena za Dušana Đorđevića. Goran Ikonić je na izlaznim vratima, dok će sa ostatkom tima uskoro biti obavljeni razgovori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.