Službeno: Carmelo Anthony ostaje u Knicksima
Foto; EPA

Prva zvijezda ostaje

Službeno: Carmelo Anthony ostaje u Knicksima

Midhat Šljivak

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige Carmelo Anthony definitivno ostaje u New York Knicksima.

Melo je od 1. jula bio slobodan igrač. Pregovarao je s nekoliko ekipa, ali se na kraju odlučio da ostane u gradu gdje je rođen i u dresu Knicksa.

''Prije nekoliko sam godina sanjao o povratku u svoj rodni grad New York i 23. februara 2011. godine mi se to ostvarilo. Klub me je cijelo vrijeme podržavao i zato želim ostati ovdje. U ključnom trenutku karijere dugovao sam sebi i porodici da istražim sve moguće opcije. Ipak, srce se ni u jednom trenutku nije pokolebalo. Zahvaljujem svim klubovima na pažnji i ponudama, ali u srcu nosim New York Knickse i radujem se što ću nastaviti karijeru u ovom klubu i što ću sarađivati s Philom Jacksonom, čovjekom koji gradi ekipe za naslove", objavio je Carmelo na zvaničnoj stranici.

Anthony će za pet sezona u Knicksima zaraditi 129 miliona dolara...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.