Službeno: David Hawkins u Galatasarayu

Službeno: David Hawkins u Galatasarayu

Američki košarkaš, David Hawkins prešao je iz ekipe Bešiktaša u redove Galatasaraya. Turski gigant, Galatasaray je za usluge ovog sjajnog košarkaša platio 500 hiljada eura, a  Hawkins je ugovor potpisao na dvije godine uz mogućnost produženja još jednu godinu.  

Hawkins igra na poziciji beka-šutera, a u protekloj sezoni je sa Bešiktašem osvojio tursko prvenstvo, Kup te Eurochallenge cup.

 

Ovaj 29-godišnji košarkaš je u svojoj karijeri, što se tiče timova iz Evrope igrao još za Virtus Rim, Milano i Montepaschi Sienu, a ukoliko odradi sve tri godine ugovora u turskom gigantu, inkasirat će 4.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.