Službeno: Jermaine O'Neal u Phoenix Sunsima

Službeno: Jermaine O'Neal u Phoenix Sunsima

NBA ekipa Phoenix Sunsa dovela je u svoje redove veterana Jermainea O'Neala. Ovaj krilni centar u Phoenix stiže iz Bostona, a navodi se kako će mu ovaj jednogodišnji ugovor donijeti 1.35 miliona dolara.  

O'Neal je u posljednjih osam sezona imao hroničnih problema sa koljenom te je odigrao samo 61% utakmica u NBA ligi. U posljednje dvije sezone u dresu Bostona skupio je tek 49 nastupa.

 

Tokom svoje karijere ovaj šestostruki all-star igrač ima prosjek od 13.7 koševa, 7.4 skokova, a njegov pad u formi najbolje pokazuje podatak da je prošle sezone imao prosjek od 5 koševa i 5.4 skokova po utamici.

 

Za O'Neala će Phoenix biti šesti klub u karijeri, a u istoj je nastupao i za Portland, Indianu, Toronto, Miami i Boston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.