Smithu kazna od 50.000 dolara

Zbog odvezivanja pertli

Smithu kazna od 50.000 dolara

Midhat Šljivak

Nakon što je Shawnu Marionu u susretu s Dallasom odvezao pertlu prilikom izvođenja slobodnih bacanja, a to isto potom pokušao učiniti Gregu Monroeu iz Detroita, košarkaš New York Knicksa JR Smith je konačno kažnjen.

NBA liga je odlučila da kazni Smitha s 50.000 dolara zbog nesportskog ponašanja,  što je vjerovatno i najblaža kazna za ovo neprimjereno ponašanje za jednog NBA profesionalca.

Smith je u karijeri dosad platio ukupno 910.000 dolara kazne, ali s obzirom da zarađuje gotovo šest miliona dolara po sezoni, ovakve kazne za neozbiljno ponašanje na parketu su minimalne.

Nema razloga da ne nastavi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.