"Sokolovi" nadigrali Tuzlake
Čamdžić ubacio 7 poena u pobjedi nad Slobodom

Slavija pobjedom protiv Slobode obezbijedila opstanak

"Sokolovi" nadigrali Tuzlake

Košarkaši Slavije savladali su Tuzlansku Slobodu Ditu rezultatom 96:88 u posljednjem 26. kolu Lige 13 BiH.  Izabranici Ljubiše Kneževića na taj način obezbijedili učešće u Premijer ligi i naredne godine. Utakmica je obilovala velikim uzbuđenjima i rezultatskom neizvješnošću skoro svih 40 minuta.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, pa je i rezultat na kraju 10. minute glasio 21:21. Drugi period protekao je u istom ritmu, koš za koš, a Slavija je prednost stekla par sekundi prije odlaska na odmor, kada je Sindis Demić pogodio za tri poena i vođstvo svog tima 45:42. Rezultatska klackalica obilježila je i treću četvrtinu. Sloboda je serijom 8:2 u 23. minuti povela 50:47, ali su razigrani Vukelić i Demić za nepuna dva minuta obezbijedili novo vođstvo Slaviji (56:53). U nastavku utakmice gosti su postigli 9, a domaći 1 koš, pa su Tuzlaci poveli 62:57. Ipak, Slavija je zahvaljujući trojkama Demića i Mladenovića, te zakucavanjem Mažibrade u posljednjoj sekundi ovog perioda vratila prednost 67:64. Pitanje pobjednika naziralo se u 23. minuti kada je Slavija imala 10 poena viška (75:65). Najveća prednost domaćih košarkaša iznosila je u 38. minuti (86:74), pa je na kraju pobjeda Slavije sasvim zaslužena.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Sindis Demić s 31 i Miloš Mladenović s 24 koša, a dvocifren učinak imao je i Duško Mažibrada (11). U poraženom timu bolji od ostalih bili su Ninoslav Milošević sa 17 i Zlatan Halibegović sa 16 poena.
SLAVIJA – SLOBODA DITA 96:88
(21:21, 24:21, 22:22, 29:24)
Dvorana: SD ’’Slavija’’. Gledalaca: 500. Sudije: Haris Bijedić (Sarajevo), Aco Okuka (Kiseljak), Miljan Šobot (Banja Luka).
SLAVIJA: Vukelić 5, Jojić 7, Janjić, Prašović 9, Mladenović 24, Damjanović, Mažibrada 11, Klinac 2, Čamdžić 7, Gajić, Demić 31. Trener: Ljubiša Knežević.
SLOBODA DITA: Jakubović, Jovanović, Halilović, Velimirović 13, Hrnčić 9, Halilbegović 16, Albijanić 5, Peršić 15, Lerić 13, Milošević 17, Alibašić, Hodžić. Trener: Senad Muminović.
"Šta da kažem osim da sam presrećan. Odigrali smo najbolju utakmicu sezone i spasili status premijerligaša. Na ruku su nam išli i rezultati u Bileći i Mrkonjić Gradu i sad nam preostaje da napravimo dobru analizu kompletnog prvenstva, te da izvučemo pouke kako naredne godine ne bi došli u situaciju da se u posljednjem kolu borimo za opstanak." rekao je Sindis Demić.

Istog mišljenja je i Miloš Mladenović.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Bili smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo, pa smo morali prebaciti svoje mogućnosti. Pokazali smo da imamo jak karakter i da znamo igrati i protiv mnogo jačih ekipa. Jaka želja i maksimalna borbenost svih igrača na parketu nam se na kraju isplatila." kaže Mladenović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.