Sokolovi nastavili crnu seriju

Slavija poražena od Čelika 72:78 nakon produžetka

Sokolovi nastavili crnu seriju

Košarkaši Slavije poraženi su od Čelika na domaćem parketu rezultatom 72:78 nakon produžetka, pošto je u regularnom dijelu utakmice bilo 68:68.

Prva četvrtina protekla je igri jakih odbrana i sa lošim procentom šuta, pogotovo kada je u pitanju gostujući sastav koji nije uspio da ubilježi dvocifren učinak, jer je na isteku 10. minute bilo 14:9 za Slaviju.

Čelik je u drugu četvrtinu ušao agresivnije i u 16. minuti, nakon poentiranja Suljića s linije slobodnih bacanja, došao u vođstvo 24:23. Već u sljedećem napadu Preković je trojkom vratio Slaviju u plus, ali mu se na isti način revanširao Jahić. Ipak, Slavija je na odmor otišla s dva poena prednosti (35:33), pošto je Čubrilo u zadnjem napadu pogodio za tri poena.

Gosti su u prve tri minute treće četvrtine napravili seriju 10:0, uz 8 poena Rizvića, i stigli do prednosti 43:35. Slavija je u naredna četiri minuta preko Damjanovića i Gavranovića uzvratila serijom 13:0 za preokret rezultata na 48:43. Na isteku ovog perioda domaći su imali prednost 52:49.

Prava uzbuđenja desila su se u posljednjem periodu. Slavija je vješto koristila najjače košarkaško oružje, šuteve za tri poena i u 38. minuti imala vođstvo 66:60. Međutim, gosti iz Zenice se nisu predavali i na kraju su se izborili za produžetak, a u dodatnom vremenu su bili spretniji i na kraju zasluženo slavili pobjedu od 78:72.

Sportski direktor Slavije, Emir Halimić, je čestitao protivniku na pobjedi, ali i svojim igračima na zalaganju.

"Svaka čast momcima na zalaganju. Nedostajalo nam je malo sreće da pobijedimo. Pokazalo se da je Čelik dobra i uigrana ekipa koja je na okupu već nekoliko godina, dok smo mi bili rstreseni posljednjim dešavanjima u klubu koja se odnose na smjenu trenera. Ipak, dali smo sve od sebe i izborili se za produžetak koji je uvijek lutrija", rekao je Halimić.Slavija je ispustila pobjedu u posljednjim minutama, a prema Halimićevim riječima to je danak neiskustva.

"Čini mi se da su se naši igrači uplašili pobjede u tim trenucima. Ali, mene raduje da oni posjeduju određeni kvalitet koji će vrlo brzo isplivati na površinu. Treba dići glavu gore i gledati naprijed.", kaže Halimić.

Trener Čelika Marko Trbić je izjavio da je očekivao tešku utakmicu.

"Znali smo iočekivali tešku utakmicu, obzirom na situaciju da je Slavija promijenila trenera. Mi smo otprilike timovi podjednakih kvaliteta, s tim da je naša mala prednost bila na centarskim piozicijama. Na kraju, pobijedila je ekipa s boljim živcima, a meni je drago da je to upravo bila moja ekipa.", rekao je Trbić.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Ramo Rizvić iz pobjedničkog sastava sa 17 poena, dok su se u ekipi Slavije izdvojili Milan Preković i Filip Gavranović sa po 15 koševa.

SLAVIJA – ČELIK 72:78 nakon produžetka
(14:9, 21:24, 17:16, 16:19, 4:10)
Dvorana: SD ''Slavija'', gledalaca: 200, sudije: Bojan Jovanić (Banja Luka), Hariz Bilić (Sarajevo) i Branislav Vranković (Banja Luka), delegat: Almir Akšamija (Sarajevo).

SLAVIJA: Vukelić 5, Čamdžić 6, Apić 3, Avdić 5, Erkić, Damjanović 11, Čutuna, Čubrilo 7, Tarić 5, Preković 15, Gavranović 15, Bešović. Trener: Bojan Karišik.
ČELIK: Gak 1, Begagić, Avdibegović 12, Jahić 10, Dedić 6, Sadibašić 14, Pezer, Rizvić 17, Andelija 14, Jezildžić, Suljić 3, Delić 1. Trener: Marko Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.