Sokolovi skresanih krila

Košarkaši Slavije poraženi od Zrinjskog

Sokolovi skresanih krila

Košarkaši Slavije poraženi su od Zrinjskog rezultatom 73:80 u utakmici 24. kola Lige 13 BiH i time šanse za opstanak u društvu najboljih sveli na teoriju.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a Zrinjski je u ovom periodu napravio poen viška (21:20). Domaći košarkaši su, osim početnog, imali vođstvo samo u 7. minuti kada je Mladenović pogodio za 18:17. Treba dodati da je ekipa iz Mosatara u prvih 10 minuta imala maksimalan učinak iz šuta za 3 poena (5-5).
U prvih sedam minuta druge četvrtine Slavija je upisala samo 2 poena, ali su zato košarkaši Zrinjskog, predvođeni sjajnim Milanom Brečićem, u tom periodu imali učinak od 19 koševa i vođstvo 40:22. Domaći su do kraja prvog poluvremena sveli razliku na deset poena 31:41.

SLAVIJA – ZRINJSKI HTM 73:80
(20:21, 11:20, 20:20, 22:19)
Dvorana: SD Slavija. Gledalaca: 100. Sudije: Damir Kunosić (Tuzla), Hariz Bilić (Sarajevo), Dragan Nenadić (Kiseljak).
SLAVIJA: Vukelić, Jojić 8, Janjić, Prašović 7, Mladenović 25, Damjanović, Mažibrada 3, Klinac 4, Čamdžić 2, Gajić, Hodžić, Demić 24. Trener: Ljubiša Knežević.
ZRINJSKI HTM: Vujičić 14, Šarenac 2, Tomović, Gligora 14, Oroz 2, Džidić 13, Šimović 2, Varešlija, Vučković 10, Brečić 23. Trener: Rudolf Jugo.
Serijom 9:4 Slavija se u 23. minuti primakla na pet poena razlike (40:45), ali su gosti brzo vratili dvocifrenu prednost. Slavija je i u 27. minuti stigla na pet poena razlike (49:54), ali je Zrinjski na kraju ove četvrtine imao vođstvo 61:51.

Posljedni period utakmice protekao je u žestokoj borbi. Slavija je presing igrom u 37. minuti smanjila zaostatak na 60:66, ali je Čamdžić u situaciji kada je trebao da poentira iz kontranapada izgubio loptu, što su gosti iskoristili i za nepun minut otišli na, nedostižnih, 70:60. Domaći se nisu predavali do posljednje sekunde, ali, nisu mogli ništa više osim časnog poraza.

- Nismo odigrali onako kako smo se dogovorili u svlačionici i to nas je koštalo poraza. Već u prvoj četvrtini trebali smo da napravimo osjetnu razliku. U tome nismo uspjeli, a onda smo poklekli u drugoj četvrtini, koja je bila i presudna. U drugom poluvremenu smo pokušavali da sustignemo ogromnu prednost, ali Zrinjski to nije dozvolio. Pobjeda naših gostiju je zaslužena, a nama ostaje gorčina novog poraza koji nas je doveo u bezizlaznu situaciju – rekao je košarkaš Slavije Sindis Demić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.