Sonny Weems u kineskom Guangdongu

Sjajno američko krilo na putu za Kinu

Sonny Weems u kineskom Guangdongu

Sjajni američki krilni košarkaš Sonny Weems karijeru će nastaviti u kineskoj ligi u klubu Guandong. Weems koji je zadnju sezonu završio u Anadolu Efesu s prosjekom od 12.8 poena pridružit će se ogromnoj koloniji svojih sunarodnjaka u tamošnjoj ligi.

Iza Weemsa je veliko iskustvo iz NBA lige u kojoj je nastupao za Denver Nuggetse, Toronto Raptorse, Phoenix Sunse i Philadelpjiu 76-erse. Europskoj publici pažnju je skrenuo fantastičnim nastupima u dresu Žalgirisa nakon čega je zaradio transfer u moskovski CSKA.

Euroligu je zaigrao još i u dresu Maccabija iz Tel Aviva, a u Kini je već bio početkom prošle sezone zaigravši za Zeihjang Golden Bullse u kojima se nije previše zadržao i iz kojeg je prešao u već spomenuti Efes.

Sonny Weems je rođeni scorer, no tijekom karijere često je bio sporan njegov voljni momenat u obrani što ipak nije spriječilo ovog odličnog krilnog košarkaša da napravi sjajnu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi