Došle kao velike autsajderke i iznenadile sve: U svlačionici ludilo, bilo je i suza

Mundobasket u Australiji

Došle kao velike autsajderke i iznenadile sve: U svlačionici ludilo, bilo je i suza

H. Zilić

Poznati su učesnici nokaut faze Svjetskog prvenstva za košarkašice iz grupe A.

U grupi gdje je bila i reprezentacija Bosne i Hercegovine vidjeli smo veliko iznenađenje.

Naše djevojke su razočarale, ali suprotno od toga su priredile košarkašice Portorika.

Portorikanke su na Mundobasket došle kao najveće autsajderke, čak su se više šansi davale selekciji Malija. Na kraju Portorikanke slave plasman u četvrtinu finala Svjetskog prvenstva i sve su iznenadile.

Ključan duel odigran je jutros po našem vremenu kada su u direktnom duelu za plasman dalje savladale Južnu Koreju rezultatom 92:73.

U ovom duelu sve je bilo skoro jasno nakon prve četvrtine koje su Portorikanke dobile 28:10.

Oglasi

Portoriko je do velikog trijufma i historijskog plasmana u četvrtinu finala Mundobasketa predvodila nevjerovatna Hollingshed sa double-double učinkom od 29 poena i 12 skokova. Kod Koreje Kang je ubacila 22 poena.

Nakon meča nastupilo je veliko slavlje košarkašica Portorika, bilo je i suza. Sigurno da će prvenstvo u Australiji dugo pamtiti.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Za razliku od Portorikanki naše djevojke su potpuno razočarale sa pet ubjedljivih poraza, a Portoriko su dalje odveli trijumfi protiv naše selekcije i pomenuti tirjumf protiv Južne Koreje.

Portoriko će protivnika u nokaut fazi saznati nakon što završe dueli posljednjg kola u grupi B.

Top Komentari

axel42
I naše su došle kao kandidatkinje za medalju pa se vratiše sa koš razlikom - 250!! Bruka na kvadrat!
3 1
maco12
Sreća je da ljudi u ovoj državi ne doživljavaju više ništa ozbiljno pa tako ni najave da smo jedan od favorita u grupi pa padošmo ko sa kruške bez truda i želje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije