Spahija: Ima prostora za napredak

Fener pobjedom nad Rytasom počeo Euroligu

Spahija: Ima prostora za napredak

U prvom kolu Eurolige Fenerbahče je na svom parketu bio bolji od Lietuvos Rytasa sa 86:69. U debitantskim ulogama na klupama bolje se snašao Neven Spahija od Aleksandra Trifunovića.

"Čestitam mojim igračima na pobjedi u prvoj utakmici sezone. Mogu reći da smo igrali sa 70 posto mogućnosti. Napravili smo neke glupe greške, posebno u završnicama oba poluvremena. Ne mogu reći da smo odigrali savršeno, ali ima prostora da ispravimo neke nedostatke", rekao je nakon meča Neven Spahija.

Njegov kolega na klupi Rytasa Aleksandar Trifunović čestitao je protivniku na zasluženoj pobjedi. Trifa nije dobro počeo drugi mandat na klupi litvanskog kluba, ali vjeruje da će biti bolje kad se ekipa kompletira.

"Večeras je Fenerbahče potpuno zaslužio pobjedu. Fener ima sređeniji sastav od našeg koji se još uvijek slaže. Sve što su zamislili to su i učinili na parketu. Nismo napravili ono što smo se dogovorili i sada se okrećemo narednoj utakmici protiv Montepaschija", istakao je Trifunović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.