Spajaju se Zvezda i FMP

Dogovori pri kraju

Spajaju se Zvezda i FMP

Po pisanju beogradskog časopisa Sport, samo je pitanje trenutka kad će doči do fuzije Crvene zvezde i FMP.

Dragan Čović, godinama prvi čovjek FMP, a sada jedini kandidat za predsjedničko mjesto u Zvezdi i Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, imali su sastanak na kome se izgleda našlo riješenje. Po tom modelitetu jedino riješenje da se slavni klub izvuče iz milionskh dugova i blokade računa koji traju godinama je fuzija sa FMP, klubom iz predgrađa Beograda.

Nebojša Čović bi iz FMP preneo sve resurse, a ime kluba bi bilo Crvena zvezda Beograd. Na taj način bi klub bio oslobođen dugova i odblokirao bi se račun. Sada se što prije treba organizovati Skupština kluba koja bi trebalo da verifikuje sve ovo i postavi Čovića na mjesto predsjednika Upravnog odbora, a predsjenik Skupštine bi mogao postati Živorad Anđelković koji je nekad vodio klub, a sad je pomoćnik gradonačelnika.

Crvena zvezda je prošle sezone opstala u NLB ligi, ali je u državnom prvenstvu bila tek šesta za razliku od FMP koji se plasmanom u polufinale doigravanja plasirao u NLB gdje kako stvari stoje neće ni igrati pod tim imenom. Zvezda je godinama u sjeni Partizana i poslednje finale joj je bilo 2009. dok su 2010. ušli u polufinale. Ukoliko se sve bude odvijalo po najavama nije nemoguće da novi trener postane Svetislav Pešić koji je već jednom sjedio na klupi crveno-bijelih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije