Španci skoro rasplakali Igora Rakočevića

Na susretu košarkaške Eurolige

Španci skoro rasplakali Igora Rakočevića

Bivši košarkaš Caje Laboral i Crvene zvezde jedva zadržao suze, dok su gledaoci skandirali njegovo ime i držali transparent sa natpisom "Večna legenda, Rako!"

Crvena zvezda sinoć je na gostovanju u Vitoriji ostvarila važnu pobjedu u Euroligi, a razloga za ponos i zadovoljstvo tokom meča u Baskiji imao je i nekadašnji igrač ovog baskijskog kluba Igor Rakočević, koji je pred početak meča doživio prave ovacije.

Čitava dvorana Fernando Buesa uzvikivala je Rakočevićevo ime, dok je na tribini razvijen transparent: "Večna legenda Rako".

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije osvojio je 2006. godine Superkup Španije, a potom i prvenstvo. Titulu najboljeg strijelca Eurolige dobio je u sezoni 2008/2009.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.