Spanoulis: Zbog ovakvih trenutaka igram košarku

Plejmejker Olympiacosa nije krio zadovoljstvo

Spanoulis: Zbog ovakvih trenutaka igram košarku

D. Vejo

Košarkaši Olympiacosa plasirali su se u finale Eurolige nakon što su večeras u polufinalu bili bolji od ekipe CSKA (82:78).

Grčki tim, zajedno sa Printezisom i Papanikolaoum do pobjede je predvodio iskusni Vassilis Spanoulis sa 14 postignutih poena.

Nakon meča, plej tim iz Pireja nije krio zadovoljstvo.

"Zbog ovakvih trenutaka igram košarku. Tokom cijele sezone borili smo se za finale, a sada smo u svom naumu i uspjeli. Moj posao je da olakšam postizanje poena saigračima, pa na koncu i samom sebi. To je moja uloga. Zadovoljan sam večerašnjom partijom", poručio je Spanoulis. 

Prema riječima ovog 34-godišnjaka, večeras nije bilo nimalo lako.

"Znali smo šta nas čeka. CSKA je branio titulu prvaka Evrope, imali smo težak zadatak, ali smo uspjeli pobjediti i proći u finale", dodaje on.

U finalu, Grke će čekati Fenerbahče koji je večeras bio bolji od Reala rezultatom 84:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi