Sparsi nastavili seriju pobjeda

Liga 12

Sparsi nastavili seriju pobjeda

Midhat Šljivak

Košarkaši Sparsa nastavili su seriju pobjeda u prvenstvu BiH. Večeras je u Skenderiji sarajevski tim savladao Čelik iz Zenice rezultatom 74:58.

Već na početku Sparsi su stvorili 11 poena prednosti (22:11), a iako su u jednom trenutku tijekom druge dionice imali i plus 17, Čelik je na odmor uspio da ode s pristojnim minusom od 10 poena (44:34).

Nastavak susreta donosi sigurnu igru domaćeg tima. Nije Čelik uspijevao niti u jednom trenutku da ugrozi prednosti Sparsa, te je na kraju domaći tim stigao do nove pobjede.

Igor Josipović je predvodio Sparse s 21 poenom u ovom susretu, Nikola Đurasović je dodao 18, a Aleksej Nikolić 15 poena. 

Ivan Opačak je na drugoj strani ubacio 26 poena...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.