Sparsi protutnjali kroz Mostar

Prva polufinalna utakmica doigravanja

Sparsi protutnjali kroz Mostar

Veliku košarkašku lekciju očitali su košarkaši Sparsa mostarskom Zrinjskom u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine. 

Pobijedile su Sarajlije 90;70 i sada za tri dana imaju šansu dvokorakom se plasirati u finale. Od samog početka momčad Ivana Opačka diktirala je tempo ove utakmice, a mostarski košarkaši, dojma smo, kao da su čekali da se Sparsi sami pobijede.

Sarajlijama je sve polazilo od ruke, obrana je bila odlična, a u napadu su imali dovoljan broj raspoloženih košarkaša među kojima su prednjačili Rogić i Stepanović sa po 17 ubačaja. Po 12 su dodali Josipović i Poščić.

Kod indisponiranog Zrinjskog koji je odigrao najlošiju utakmicu sezone i ubilježio prvi domaći poraz u domaćem prvenstvu najefikasniji Ramljak sa 14 i Miličević sa 13 koševa. Uzvratni susret igra se za tri dana u dvorani na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti