Spartak i Ros Casares u finalu
Candace Parker je bila najbolja kod Ekaterinburga

FIBA Euroleague

Spartak i Ros Casares u finalu

Spartak Moskva i Ros Casares igraće u finalu ženske Eurolige. U sinoćnjim polufinalnim utakmicama na završnom turniru u Valenciji, domaći Ros Casares je bio bolji od Wisle, dok je Spartak pobjedom nad Ekaterinburgom izborio četvrto uzastopno finale.

Spartak je bio bolji u ruskom polufinalu od Ekaterinburga sa 87:79 i izborio priliku da četvrti put uzastopno osvoji naslov prvaka Evrope. Ekaterunburg je tokom prve tri četvrtine bio bolji tim, ali zahvaljujući sjajnoj Diani Taurasi nisu uspjeli otići na neku pristojniju prednost.

U posljednjih deset minuta Diana je dobila pomoć od Sylvije Fowles i Annete Jekabsone i utakmica je otišla na stranu Spartaka. Diana Taurasi je utakmicu završila sa 37 poena i 12 skokova uz sjajan šut (8/13 za tri, 7/9 za dva). Sylvia Fowles je dodala 14 poena i 12 skokova, dok je Candace Parker sa 18 poena bila najbolja kod Ekaterinburga.

Drugi finalista je Ros Casares. Domaća ekipa je bez problema izborila pobjedu protiv Wisle Pack rezultatom 86:57. Erika De Souza je bila najbolja u redovima Casaresa sa 23 poena i 11 skokova, a Ewelina Kobryn je kod Wisle bila najbolja sa 16 poena i 9 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije