Spartak po četvrti put najbolji
Diana Taurasi je ponijela nagradu MVP finala

FIBA Euroleague

Spartak po četvrti put najbolji

Spuštena je zavjesa na još jednu sezonu ženske košarkaške Eurolige. U spektakularnom finalu u Valenciji pred rekordnih 7.800 gledalaca, košarkašice moskovskog Spartaka po četvrti put uzastopno postale su prvakinje Evrope.

U finalu su večeras košarkašice Spartaka bile bolje od domaće ekipe Ros Casaresa sa 87:80. Košarkašice  Ros Casaresa pružile su sjajnu igru u finalu, ali nisu u svojim redovima imale nekoga poput Diane Taurasi, koja je po drugi puz zaredom ponijela epitet MVP-a finala. Najbolja košarkašica današnjice u finalu je upisala 29 poena i 6 skokova.

Taurasi je imala pomoć u Janel McCarville koja je ostvarila double-double (20 poena, 13 skokova) i Iloni Korstin koja je ubacila 16 poena. DeLisha Milton-Jones je sa 19 poena i 8 skokova bila najbolja kod Ros Casaresa, a Erika De Souza je dodala 16 poena i 7 skokova.

Na dodijeli priznanja košarkašice Spartaka su nosile majice s natpisom „This is 4 Shabtai“ u čast vlasnika Spartaka Shabtaija von Kalmanovica koji j eu novembru prošle godine tragično preminuo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije