Spartak protiv Karsiyake, Krka u Bugarsku
Spartak lovi Final Four

Završen drugi krug Eurochallenge Cupa

Spartak protiv Karsiyake, Krka u Bugarsku

M. Maksimović

Spartak St.Petersburg Henryja Domercanta i Krka Gorana Ikonića su drugi kruga Eurochallenge Cupa zaključili sa identičnim omjerom 5-1, pa će u slučaju treće utakmice u četvrtfinalu imati prednost domaćeg parketa.U posljednjem kolu Spartak je poražen od Maccabi Haife 92:86, dok je Krka u gostima savladala Antwerp Giantse 45:64.

Spartak je bez Domercanta poražen u Haifi 92:86, a domaći su do druge pobjede u drugom krugu došli  na krilima odličnog Borisa Rothbarta koji je utakmicu zaključio sa 23 poena. Domercanta je po poenima u ovoj utakmici zamijenio Nikola Dragović sa 20 poena i 7 skokova. Drugo mjesto u ovoj grupi potvrdio je Lukoil gostujućom pobjedom protiv Barak Netanye 67:77.

Krka je opet limitirala ekipu Antwerp Giants, na mali broj poena, prvi put je to bilo 46 poena, drugi put 45. Večeras je završilo 45:64, bez poena Gorana Ikonića. Turska ekipa Pinar Karsiyake je na kraj druga.U Belgiji je Karsiyaka slavila protiv Dexie 76:87.

U četvrtfinalu će Spartak igrati upravo protiv Pinar Karsiyake, dok je protivnik Krke sastav Lukoila. Prve utakmice su na rasporedu 22.marta, druge dva dana kasnije, eventualne treće 30.marta.

Parovi četvrtfinala
Spartak - Pinar Karsiyaka
Krka - Lukoil
Gravelines Dunkerque - Lokomotiv Kuban
Oostende - Ventspils

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.