Specijalka protiv Hardena: Pogledajte šta su Warriorsi radili najboljem strijelcu lige
Foto - EPA

Posebne metode

Specijalka protiv Hardena: Pogledajte šta su Warriorsi radili najboljem strijelcu lige

M. Šljivak

Golden State Warriosi šokirali su Houston Rocketse (116:104) u jednoj od utakmica božićnog programa NBA lige.


Warriorsi su svojim navijačima pružili pravi spektakl, a ono što su napravili prvom strijelcu lige Jamesu Hardenu je nevjerovatno.

Iako je ubacio 24 poena u ovom meču, Brada se suočio sa zaista ludom odbranom. Warriorsi su ga udvajali i Harden jednostavno nije mogao da se prošeta do koša ili da lagano šutira.

"James je natjerao sve timove da proučavaju način odbrane nad njim. On je toliko dobar da moraš da daš sve od sebe", rekao je trener Warriorsa Steve Kerr.

Draymond Green je jedan od onih koji je ganjao Hardena po terenu.

"Bio to je*eno fenomenalan plan. Teško da može bolje od toga. Kada neko daje u prosjeku 40 poena, ne smijete da ga čuvate na isti način. Jedan na jedan je nezaustavljiv, zato morate da mijenjate plan s njim. Mi smo ga uspjeli zaustaviti", istakao je Green.

Ovako je izgledala odbrana nad Hardenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti