Split i dalje neosvojiv za protivnike u ABA ligi

Split i dalje neosvojiv za protivnike u ABA ligi

Midhat Šljivak

Košarkaši Splita upisali su novu pobjedu na svojim Gripama, a u petom kolu ABA lige savladali su MZT iz Skoplja 73:65.

Gosti iz Skoplja su bolje otvorili susret, te su imali sredinom prve dionice i devet poen aprednosti 14:5, ali su Splićani odigrali fantastičnu završnicu prve četvrtine koju su na kraju dobili 18:17.

Split je nakon toga preuzeo ritam utakmice u svoje ruke. Vodili su konstantno, a na poluvremenu su imali pet poena prednosti 37:32.

I u nastavku susreta Split je vodio, a MZT je konstantno se vražao u utakmicu. U posljednju dionicu su ušli sa minusom od osam razlike 52:44, da bi u završnici Split mirnom igrom priveo susret kraju za treću ovosezonsku pobjedu.

Ivan Mimica je sa 22 poena predvodio Split do pobjede, dok je u poraženom sastavu Davis ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.