Split srušio i Cibose na Gripama

Nova pobjeda Splita na domaćem terenu

Split srušio i Cibose na Gripama

Deveto kolo ABA lige otvorili su svojim susretom dva najtrofejnija hrvatska kluba, Split i Cibona. Uspješniji je bio domaćin i slavio pobjedu, 72:62.

Cibona je u susret ušla sa polovičnim učinkom nakon osam kola, dok su Splićani skupili tri pobjede, sve tri na Gripama. Susret je bolje otvorio domaćin i nakon pet minuta igre imao plus pet. Splićani su zadržali prednost i prvih deset minuta riješili u svoju korist, rezultatom, 20:17. U nastavku prvog poluvremena, niti jedna ekipa nije došla do osjetnije prednosti, igralo se koš za koš sve do dvije minute prije kraja. Cibona je završnicu odigrala bolje i na odmor otišla sa prednošću, 39:35. 

 

U nastavku na terenu ista slika, a gosti iz Zgreba na polovini igre u trećoj četvrtini imaju poen prednosti. Split je potom zaigrao mnogo bolje i u posljednju četvrtinu ušao sa šest poena viška. Treći period igre, dobili su 21:11. Pet minuta prije kraja utakmice Splićani dolaze do plus osam. Prednost su zadržali do kraja i slavili, 72:62. Najefikasniji u domaćoj ekipi bili su Sobin i Dijan, sa 17, odnosno 13 poena. Kod gostiju 17 poena je postigao Andrija Žižić. Ante Mašić je odigrao 25 minuta i postigao tri poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti