Spoelstra i James pokušavaju smiriti tenzije

Spoelstra i James pokušavaju smiriti tenzije

Nevoljama u Miamiju nikad kraja. Serija loših rezultata momčadi koja se trebala boriti za naslov prvaka dovela je do toga da igrači polako dolaze u sukobe sa trenerom Erikom Spoelstrom.

Danas je prva zvijezda tima LeBron James obavio razgovor sa Spoelstrom nasamo kako bi jedan drugome u lice rekli što ih muči. Nakon sastanka niko od njih dvojice nije htio priznati da postoji sukob, već su sastanak objasnili željom za boljim odnosom u momčadi i rezultatima.

"Ovo bih nazvao zdravim konfliktom. Zbilja vjerujem da su ovakve situacije dobre za tim, jer ako ih na pravi način prebrodimo, onda možemo biti samo jači. To naš odnos čini dosta jačim", rekao je Eris Spoelstra, za kojeg mnogi smatraju da nije dorastao da vodi momčad sa takvim zvijezdama kao što su James, Wade i Bosh.

LeBron James je odbacio da je, kako se navodi u medijima, frustriran Spoelstrinim načinom vođenja tima. Navodno mu je Spoelstra zamjerio loš učinak u napadu, i da previše solira, a da zapostavlja tim. Zbog toga ga je Spoelstra čak koristio i kao playa, sve kako bi se što više angažovao za suigrače.

"Mislim da ljutnja postoji kod sviju. Svi mi nekad dođemo u takvu situaciju da se ne složimo s nekom trenerovom odlukom, ali je to normalno. Ako imam neki problem otići ću kod Erika i riješiti to, mislim da je to pravi put. Ne volim ništa raditi iza leđa i nikada to neću raditi", rekao je James.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.