Crni Božić u Francuskoj: "Ništa nije ostalo, kunem se..."

Oko 13 sati izbio je veliki požar

Crni Božić u Francuskoj: "Ništa nije ostalo, kunem se..."

Edmir Škorić

Sportica je gorila u plamenu, a uzroci požara za sada nisu poznati. Na sreću, nije bilo povrijeđenih, ali mnogi navijači francuskog kluba su u suzama.

Na Božić se dogodila tragedija u dvorani francuskog košarkaškog kluba US Gravellinesa. Kako prenose lokalni mediji, na mjestu nesreće radi sedam vatrogasnih vozila, a za sada nisu poznati uzroci koji su izazvali požar na navedenom sportskom kompleksu.

Prvobitno to nije izgledalo tako strašno kada je sve prijavljeno u 13 sati, no vatra se počela širiti vrtoglavom brzinom, pa se plamen uzdigao na desetak metara visine, te je raspiren vjetrom počeo da guta zgradu.

Direktorica Sportice, sportskog kompleksa, kazala je kako je kompleks bio u završnoj fazi za otvaranje u proljeće, ali sada je sve nestalo.

Vatrena stihija, vidljiva s desetak kilometara udaljenosti, uništila je sve. Stotine mještana Gravelina, vrlo vezanih za ovaj sportsko-rekreacijski kompleks koji je već četrdesetak godina dio krajolika i njihove svakodnevice, okupilo se oko Sportice, prvo u nevjerici, a potom zaprepašteno.

Oglasi

"Ništa nije ostalo, ništa nije ostalo, kunem se", u suzama govori stanovnik Gravelina telefonom s članom svoje porodice.

"Strašno je, Sportica, to je dio našeg života", izjavila je Stephanie, koja snima katastrofu svojim telefonom.

Gradonačelnik Gravelinesa Bertrand Ringot, koji je otišao na mjesto nesreće, nije mogao vjerovati svojim očima, ostavši bez riječi.

"Ovo se neće ponovo otvoriti mjesecima, godinu, možda i više. Još ne znamo. Stručnjaci će morati doći i sve to ponovo izgraditi", jada se direktorica kompleksa Delphine Wattez.

Dobra vijest je da nije bilo povrijeđenih, samo je materijalna šteta u dvorani kapaciteta 3500 mjesta, bazenu i tamošnjem restoranu.

"Hvala svima na porukama podrške. Vatrogasci čine sve što mogu kako bi ugasili stravičan požar koji uništava našu Sporticu... Zahvaljujemo ovim herojima. Šaljemo im našu snagu", napisao je francuski klub na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi