Špralja: Naučili smo lekciju
Široki je dobio bitku pod koševima

Široki na pragu naslova prvaka BiH

Špralja: Naučili smo lekciju

Široki Eronet je pobjedom u dvorani „Mirza Delibašić“ nad Bosnom u prvoj utakmici finala prvenstva BiH za košarkaše došao do kolosalne prednosti i velike prilike da u subotu osigura naslov prvaka države.Gosti sa Pecare sinoć su u Skenderiji iznenadili domaćina, a mora se priznati da je Širokobriježanima ulazilo gotovo sve štu su uputili ka košu. Bilo kako bilo, na Pecari u subotu moglo bi se znati ime novog prvaka BiH.

Ekipa sa Pecare svih 40 minuta u sinoćnjoj utakmici držala je gotovo sve konce u igri u svojim rukama. Košarkaši Bosne su samo u prvih desetak minuta bili u rezultatskom egalu, a sve nakon toga prošlo je u znaku ekipe koju sa klupe vodi Hrvoje Vlašić. Širokobriježani su rasterećeno ušli u susret, bez pretjeranog imperativa pobjede i jednostavno su iskoristili pritisak koji je bio na domaćim košarkašima.

Nakon utakmice, razgovarali smo sa jednim od zaštitnih znakova Širokog, veteranom Šimetom Špraljom, koji smatra kako je Široki naučio lekciju iz prethodnih susreta sa Bosnom, te kako će njegova ekipa dati sve od sebe da već u drugom susretu riječi sve dileme oko pitanja prvaka Bosne i Hercegovine.

Pogledajte izjavu Kapetana za SportSport.ba...

 
 
 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti