Sprema se novi bojkot u NBA?

Sve se ponavalja?

Sprema se novi bojkot u NBA?

E. Oštraković
Teme:

NBA liga još jednom se nalazi pred prekidom zbog socijalnog i rasnog sukoba, koje se sve češće dešava u Americi.

Nakon što je tužilaštvo u Kentuckyju odbacilo optužbe za ubistvo bilo kojeg policajca umiješanog u martovsku smrt Afromaerikanke Breonne Taylor, veliko negodovanje su pokazali NBA igrači na društvenim mrežama.

Posebno ljut bio je LeBron James koji nije mogao sakriti tugu nakon odluke suda koji se oglasio na Twitteru.

"Osoba koju najmanje poštuju na svijetu je crnkinja. Obećavam ti da ću dati sve od sebe kako bi to promjenio. Ljubav za sve vas kraljice", napisao je LeBron.

Osim njega reagovali su i mnogi drugi igrači, a sada se spominje i novi bojkot, te je pitanje šta će se dešavati u narednom periodu.

Top Komentari

makelele
Bolje da šutiš i da bacaš loptu kroz obruč, jer sve ostalo je izvan tvog dometa. Ti ćeš promjeniti, šta ćeš ti promjeniti? Lik umislio da sa tim sto nece bacat lopte prema obruču, da će sa tim spasiti svijet od rasizma... kako mi idu na k... ovi milijarderi sportaši, samo mlate praznu slamu i objavljuju statuse... jedini sportista koji se zaista borio protiv nepravde i pokazivao to djelima je bio Muhamed Ali
10 2
LOLLOL
Pa ne bi ni ja sutra na posao jer moje bosance tlace godinama. Prvo su nam bacali granate na glavu sad nas nasi pokradose nemamo vise sta jesti.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti