Spremna razmjena za Carmela Anthonyja

Uskoro u Clippersima, traži se treći tim

Spremna razmjena za Carmela Anthonyja

M. Šljivak

Carmelo Anthony napustiće New York Knickse u narednom periodu.

Ovaj sjajni košarkaš će vjerovatno postati novi član Los Angeles Clippersa, te će se u ovom timu vjerovatno pridružiti Chrisu Paulu i Blakeu Griffinu.

Međutim, dogovor još uvijek nije postignut, a za konačan rasplet je potreban i treći tim. Taj treći tim će vjerovatno morati da pruhvati ugovor Jamala Crawforda koji u naredne tri sezone i koji vrijedi čak 42 miliona dolara.

Također, Clippersi su neodlučni oko situacije za JJ Redicka. Jedan od najboljih šutera lige je važan dio tima i još uvijek razmišljaju da li će on biti dio trejda. 

Sadašnjim raspletom Melo bi otišao u Clipperse, JJ Redick i još neki od košarkaša tima iz Los Angelesa bi otišli put New Yorka, a Jamal Crawford bi postao član trećeg tima koji bi bio uključen u razmjenu.

Melo Anthony je proteklih šest godina član Knicksa. Ipak, kako titula nije ni blizu da se osvoji s ovim timom, odlučio se na odlazak kako bi pokušao doći do NBA prstena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi