Spremni za prsten: Knicksi slavili u Oklahomi

U fantastičnom meču

Spremni za prsten: Knicksi slavili u Oklahomi

Midhat Šljivak

Košarkaši New York Knicksa savladali su večeras kao gosti u velikom derbiju ekipu Oklahoma City Thundera rezultatom 125:120.

Prvi period odnio je dosta izjednačenu u efikasnu košarku. Timovi su se msjenjivali u vodstvu, a največu prednost je imao domači tim od sedam poena 21:14. Ipak, Knicksi nisu dozvolili Thundersima da odu na veću razliku, te su do kraja prve četvrtine stigli na samo minus jedan 31:30.

Efikasna košarka se igrala i u drugoj četvrtini. Knicksi su preuzeli kontrolu nad susretom, te su imali čak i 12 poena prednosti u jednom trenutku 65:53, a nakon prve 24 minute tim iz New Yorka je imao solidnih devet poena prednosti 65:56.

Knicksi su vodili i cijelim tijekom trećeg perioda. Uspjeli su sredinom ove dionice domaći košarkaši da dođu do samo minus jedan, ali su Knicksi predvođeni Carmelom Anthonyjem u posljednju dionicu ušli sa sedam poena prednosti 96:89.

Vodili su Knicksi sve do sredin igre u posljednjoj četvrini kada Thunder poenima Kevina Duranta dolazi do vodstva 105:104. Knicksi međutim ponovo prelaze u vodstvo, a sa pet uzastopnih poena JR-a Smitha na minut do kraja dolaze do nedostižnih plus sedam 120:113. Do kraja su Knicksi sačuvali vodstvo, te su slavili zasluženu pobjedu, a ovakva igra bi ih mogla odvesti i do naslova prvaka.

Carmelo Anthony je ponovo bio nezaustavljiv, a Oklahomi je ubacio 36 poena uz 12 skokova, JR Smith je dodao 22, dok je kod Oklahome Russell Westbrook ubacio 37 poena, dok je Kevin Durant susret završio sa 27 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.