Spursi bez problema za početno vodstvo

Parker i Duncan u elementu

Spursi bez problema za početno vodstvo

M. Maksimović

Kako se i očekivalo, San Antonio Spursi su krenuli pobjedom u prvi krug play offa. Na svom parketu su pobjedili Utah Jazzere 106:91.

Spursi su goste počeli ''lomiti'' u završnici treće četvrtine.Neal, Jackson i Bonner su ubacili po tricu za velikih +15 domaće ekipe na ulasku u posljednje dionicu.Do kraja utakmice Spursi nisu imali problema, pa je i na kraju utakmice Juta bila u minisu 15 poena.

Tony Parker je za 36 minuta ubacio 28 poena, uz četiri skoka imao je i osam asistencija.Tim Duncan je bio u svom elementu,17 poena 11 skokova uz 5 asista.Paul Millsap je na drugoj strani ubacio 20 poena, tri manje Hayward, dok je treći dvocifreni u redovima Jute bio Jefferson sa 16 poena. Gostima ostaja slaba utjeha u činjenici da su na kraju ipak bili nešto bolji u skoku.

Zapadna konferencija:
San Antonio Spurs - Utah Jazz 106:91 (1:0)

   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.