Spursi demolirali Knickse u Madison Square Gardenu

Ubjedljivi Spursi

Spursi demolirali Knickse u Madison Square Gardenu

Midhat Šljivak

Košarkaši San Antonio Spursa savladali su večeras na gostovanju u Medison Square Gardenu New York Knickse rezultatom 120:89.

Sjajno su Spursi otvorili utakmicu. Poveli su sa 10:0, a prve poene nakon tri i po minute igre za Knickse je ubacio Ray Felton. Dominantno su Spursi izgledali u prvoj četvrtini. Nisu dopuštali Knicksima lagane šuteve, a nakon prvih 12 minuta igre Spursi su imali već 18 poena prednosti 35:17.

Mirnom igrom u drugom periodi Spursi su održavali stečenu prednost. I dalje su držali visok nivo odbrane, a prednost je u nekoliko navrata iznosila i 24 razlike u korist tima iz Texasa. Parker, Leonard i Green su na drugoj strani pogađali sve, a njima se priključio i duo Ginobili i Duncan, koji su također odigrali odlično prvo poluvrijeme.

Uspjeli su Knicksi zahvaljujući Melu Anthonyju i Andrei Bargnaniju da smanje zaostatak do poluvremena na minus 16, 61:45.

Demoliranje Knicksa nastavljeno je i u trećoj četvrtini. Punili su nemilosrdno Spursi koš domaćina, imali su i 34 poena prednosti, da bi se u posljdnju dionicu ušlo sa plusom od 30 poena u korist Spursa 90:60. Posljednja dionica je odigrana tek radi reda, a na kraju su Spursi sasvim zasluženo razbili Knickse.

Danny Green je predvodio Spurse sa 24 poena i 10 skokova, Kawhi Leonard je dodao 18, Tony Parker 17, a Tiago Splitter 15 poena. Kod Knicksa Carmelo Anthony i Andrea Bargnani su ubacili po 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.