Spursi i dalje nepobjedivi
Parker fantastičan

Finale Zapada

Spursi i dalje nepobjedivi

M. Skaka

San Antonio Spursi nastavili su svoj niz bez poraza i u drugom susretu finala Zapadne koferencije ponovo savladali Oklahoma City Thunder, ovaj put sa 120:111.

Sinoć je briljirao Tony Parker sa 34 poena, a sa druge strane odgovarao mu je James Harden (30 poena) međutim Oklahoma nije mogla do pobjede u AT&T Centru.

"Tony je bio sjajan tokom cijele sezone.", nije bio iznenađen Greg Popovich. "Bio je aista fokusiran cijele godine. Ono što je uradio večeras, vidjeli smo više puta i ranije. Ali, bio je zaista sjajan, to se mora priznati."

Parker nije samo zabijao, imao je i pet asistencija za tri poena uključujući i jednu veoma ključnu u četvrtoj četvrtini za Manu Ginobilija (20 poena). Oklahoma je tada zaprijetila, smanjila prednost Spursa na samo 6 poena, ali su se oni vratili serijom 8:3 i zapečatili pobjedu.





"Bila je to jedna od onih noći.", zadovoljan je bio Parker. "Osjeito sam dobar ritam na samom početku, a onda je sve išlo samo."

U redovima Oklahome bio je odličan i Kevin Durant sa 31 poenom, međutim i pored sjajnih pojedinaca, Oklahoma je u trenucima gubila i po 22 razlike.

"Iskopali smo sami sebi rupu.", rekao je Durant nakon meča. "Igrali smo kao i obično i izgubili smo. Nije nam lako zbog ovog poraza. Moramo se sada regrupisati, pregledati snimke utakmca i naći rješenje da pružimo bolji otpor."

Sada, Oklahoma mora pobijediti u četiri od narednih pet utakmica. Prema statistici, samo 14 od 246 timova u NBA (5,7%) se uspjelo vratiti nakon 2:0 zaostatka. A ko je bio posljednji? Spursi u 2007/08!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.