Spursi na korak od konferencijskog finala

Parker i Duncan za pobjedu "mamuza"

Spursi na korak od konferencijskog finala

M. Šljivak

San Antonio Spursi su večerašnjom pobjedom u Staples centru nad Los Angeles Clippersima 96:86, došli do vodstva od 3:0 u seriji, te ih samo jedna pobjeda dijeli od konferencijskog finala NBA lige.

Clippersi su praktički sami sebe pobjedili u ovom susretu jer su ekipi iz Texasa dozvolili da nadoknadi minus od 22 poena koliko je tim iz Los Angelesa imao nakon prvih dvanaest minuta igre 33:11.

To je bilo sve od Clippersa u večerašnjem susretu, a u nastavku utakmice postojali su samo Spursi. Do poluvremena su uspjeli spustiti razliku na minus 10, 53:43, da bi u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat u svoju korist.

Serijom u trećoj dionici od 24:0 Spursi okreču rezultat u svoju korist, a u posljednju dionicu susreta ulaza sa osam poena prednosti 69:61.

U posljednjih dvanaest minuta Spursi Clipperse "odrađuju" na iskustvo, te mirno privode susret kraju za novu pobjedu i vodstvo u seriji od 3:0.

Spurse su do pobjede i večeras predvodili Tony Parker i Tim Duncan. Parker je ubacio 23 poena uz 10 asistencija, dok je Duncan uz 19 poena doda i 13 skokova. Jedini vrijedan pomena kod Clippersa je Blake Griffin koji je susret završio sa 28 poena i 16 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.