Spursi opet pobijedili, poraz Clippersa od Pacersa

Mayo odličan u pobjedi Dallasa

Spursi opet pobijedili, poraz Clippersa od Pacersa

San Antonio Spursi nastavljaju sa pobjedama, a ovaj put ekipa Gregga Popovicha u svom At&t centru razbila je Indianu. 

Philadelphia - New York 88:110

 

Philadelphia je doživjela pravu katastrofu na svom parketu od New Yorka. Sixersima je ovo drugi poraz od Knicksa u dva dana. Gost je imao čak sedam dvocifrenih igrača, a najefikasniji još jednom bio je Carmelo Anthony sa 21 poenom. Miljenik navijača u Madisonu Rasheed Wallace, koji je donedavno bio u penziji, postigao je 10 poena. Kod Sixersa Jure Holiday postigao je 17 poena. 

 

 

Miami - Phoenix 124:99

 

Miami je demonstrirao silu protiv Phoenixa koji nije imao šanse u duelu na Floridi. Najefikasniji kod domaćina bio je prošlogodišnji MVP, LeBron James. James je postigao 23 poena, a Dwayne Wade 22. Kod gostiju Brown se zaustavio na 18, dok je Argentinac Luis Scola postigao 15 poena. 

 

 

Memphis - Utah 103:94

 

Memphis je na svom parketu porazio Utah Jazz. Sjajno je Utah otvorila utakmicu i prvu četvrtinu riješila u svoju korist, rezultatom 25:18. Imali su Jazzeri prednosti i na poluvremenu, ali su je prokockali u nastavku. Ključna je bila treća četvrtina koju je Memphis riješio u svoju korist rezultatom 27:18. Hayward je za Utah postigao 19 poena, a najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Gasol sa 22.

 

Dallas - Portland 114:91

 

Mavericksi su bez većih problema na svom parketu pregazili Blazerse. Ipak nije sve bilo tako lako za domaćina. Gost je katastrofu doživio tek u posljednjoj četvrtini. Na poluvremenu je bilo tek dva poena prednosti za domaćina, dok su u posljednji period izabranici Ricka Carlislea ušči sa plus četiri. Najefikasniji u gostujućoj ekipi bili su Matthews i Aldrige sa 20 postignutih poena. Još jedan sjajan susret odigrao je O.J. Mayo, koji je postigao 32 poena. 

 

San Antonio - Indiana 101:79

 

San Antonio nije imao problema protiv Pacersa. Spursi su svaku četvrtinu riješili u svoju korist i na kraju slavili ubjedljivo. Izuzetno loša bila je Indiana, a njihov lider po broju koševa u ovome meču, bio je Hill koji je postigao 15 poena. U redovima Spursa Neal je bio najefikasniji sa 17 ubačenih poena. 

 

Sacramento - Golden State 94:92

 

Kingsima je malo nedostajalo da prokockaju prednost koju su imali cijelim tokom susreta, u zadnjoj četvrtini. To se ipak nije desilo, pa je domaćin pobijedio tijesno 94:92. Najefikasniji u Sacramentu bio je Cousins sa 23 poena, dok je Thorton postigao 16. Kod gostiju istakao se Thompson sa 22, a Lee je dodao 20 poena. 

 

LA Clippers - Cleveland 101:108

 

Sjajan otpor pružili su Cavsi mnogo jačem domaćinu i na kraju zasluženo pobijedili. Odličan je bio Waiters sa 28 poena, a Kyrie Irving postigao je 24. Domaćinu nije pomogla ni još jedna dobra partija Jamala Crawforda koji je ubacio 19 poena, dok je Griffin stao na brojci 20. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti