Spursi pomeli Utah!

Spursi pomeli Utah!

Adnan Beganović

Košarkaši San Antonio Spursa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije. Naime, sinoć su Spursi savladali Utah (87:81), te su na taj način seriju okončali ubjedljivim trijumfom 4:0.

Spurse je do nove pobjede vodio Ginobili, koji je imao učinak od 17 poena i četiri skoka, dok su Duncan, Parkwer i Neal dodali po 11 poena. Kod Utaha bolji od ostalih bili su Jefferson sa učinkom od 26 poena i 10 skokova, te Harris koji je upisao 19 poena i sedam asistencija.

LA Clippersi su nakon produžetka savladali Memphis (101:97), te su tako došli na korak do plasmana u narednu rundu doigravanja. Najzaslužniji za pobjedu Clippersa, kojom su u seriji poveli sa 3:1, bili su Griffin i Paul. Prvi je postigao 30 poena, kojima je dodao sedam asistencija i pet skokova, dok je Paul imao učinak od 29 poena, devet skokova i sedam asistencija. Kod Memphisa najefikasniji su bili Conley sa 25, te Gay sa 23  poena.

NBA liga, doigravanje, prvi krug:
Zapadna konferencija:
Utah - San Antonio 81:87 ( Jefferson 26k, 10s / Ginobili 17k, 4s /)
(San Antonio dobio seriju 4-0)

LA Clippers – Memphis 101-97, produžetak (Griffin 30k, 5s, 7a, Paul 29k, 9s, 7a / Conley 25k, 7s, 8a, Gay 23k, 7s, 4a)
(LA Clippersi vode u seriji 3-1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.