Spursi potpisali Ratliffa
O d nove sezone u Spursima

Spursi dobili novog igrača

Spursi potpisali Ratliffa

San Antonio Spursi izgleda nemaju namjeru stati s dovođenjem pojačanja ovog ljeta. Najnovije ime u rosteru tima iz Teksasa je bivši centar Sixersa Theo Ratliff. On je već četvrto pojačanje Spursa ovog ljeta, što ih svrstava među glavne favorite u novoj sezoni.

Theo Ratliff je prošlu sezonu proveo u dresu Philadelphia 76ersa, gdje je imao prosjek od 1,9 poena, 2,6 skoka i 1,2 blokade po meču, a na parketu je u prosjeku provodio 12,6 minuta po utakmici. Nastupio je u 46 utakmica za Sixerse. 

Sezona u dresu Spursa biće mu jubilarna petnaesta po redu, a dosad je  u karijeri nastupao za Detroit, Atlantu, Portland, Boston, Minnesotu i Philadelphiu. 

Dva puta je bio izabran u drugu najbolju odbrambenu petorku lige, 1999 i 2004. godine, a jedan je od sedam igrača koji je u najmanje tri sezone bio prvi bloker lige. Ratliffu je to pošlo za rukom 2001, 2003 i 2004. godine. 

Trenutno se nalazi na osamnaestom mjestu liste najboljih blokera svih vremena sa 1.902 blokade, a među aktuelnim igračima zauzima peto mjesto. 

Spursi s njim dobivaju jednu širinu u igri, od njega nikako ne treba očekivati spektakl, ali u odbrani zna napraviti sjajan posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije