Spursi savladali Warriorse i plasirali se u finale Zapada

New York Knicksi se spasili od eliminacije

Spursi savladali Warriorse i plasirali se u finale Zapada

A. Haznadarević

San Antonio Spursi pobijedili su u Oaklandu domaće Golden State Warriorse 94:82 za pobjedu 4:2 u seriji i plasman u finale Zapada NBA lige, gdje ih čekaju Memphis Grizzliesi. 

Spurse je do pobjede predvodio Tim Duncan s 19 poena i 6 skokova, Tony Parker dodao je 13 poena, od čega 10 u posljednjoj četvrtini, i 8 asistencija. 

Stephen Curry s 22 poena bio je prvi strijelac Golden Statea. 

U drugoj sinoćnjoj utakmici New York Knicksi su na svom parketu s 85:75 bili bolji od Indiana Pacersa. Rezultat u seriji je sada 3:2 za Indianu koja će u subotu na domaćem terenu imati priliku doći do četvrte pobjede i plasmana u finale Istoka. 

Carmelo Anthony s 28 poena i 6 skokova bio je prvo ime utakmice, dok je kod Pacersa najbolji bio Paul George s 26 poena, 6 skokova i 6 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.