Spursi vratili brejk
Foto: NBA

NBA liga, play-off

Spursi vratili brejk

San Antonio je uzvratio udarac. Izabranici Gregga Popovicha savladali su Oklahomu u gostima rezultatom 100:96, pa su tako došli do vodstva u polufinalnoj seriji zapadne konferencije (2:1).

Spursi su nešto bolju igru pružili u prvom poluvremenu, nakon 24 minuta igre imali su višak od pet poena (47:42). 

Oklahoma uspijeva tokom treće četvrtine da smanji zaostatak i uvede meč u neizvjesnu završnicu. Ipak, u posljednjoj dionici presuđuje iskustvo San Antonija, koji na kraju dolazi do veoma važne pobjede.

Kawhi Leonard predvodio je goste sa 31 poenom i 11 skokova, dok je LaMarcus Aldrige dodao 24 poena i 8 uhvaćenih lopti. U poraženoj ekipi istakao se Russell Westbrook sa 31 pogotkom, ali i 9 skokova i 8 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi