Spursima sedma utakmica i duel sa Blazersima

Odigrana sedma utakmica u seriji Spursa i Mavsa

Spursima sedma utakmica i duel sa Blazersima

San Antonio Spursi su sinoć na svom parketu slavili protiv Dallas Mavericksa u sedmoj utakmici doigravanja rezultatom 119:96, pa će u polufinalu Zapada igrati protiv Portland Trail Blazersa. 

Već nakon prvih 12 minuta igre Mamuze su imale isto toliko poena prednosti, rezultat u AT&T Centru bio je 35:23. Nastavio je San Antonio u istom ritmu pa je nakon prvog poluvremena bilo jasno da ekipa Gregga Popovicha ide u polufinale Zapadne konferencije. Domaćin je ima prednost 68:46. 

U drugom poluvremenu Spursi su odigrali rutinski i upisali laganu pobjedu. U posljednjih 12 minuta igre Mamuze su ušle sa 26 poena viška, a rezultat je bio 94:68. Do kraja je San Antonio zadržao veliku prednost i slavio rezultatom 119:96. 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Tony Parker sa 32 postignuta poena, dok je Manu Ginobili postigao 20. U ekipi Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki je postigao 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.