Srbija i Latvija za titulu prvaka Evrope

EP do 18 godina

Srbija i Latvija za titulu prvaka Evrope

M. Šljivak

Juniorske selekcije Srbije i Latvije boriće se za naslov najbolje selekcije Evrope.

Srbija je u polufinalu savladala Francusku rezultatom 78:67 i tako će imati šansu da odbrane naslov prvaka kojeg su osvojili prošle godine u Slovačkoj.

Briljirao je večeras fantastični Marko Pecarski. Centar Partizana je ubacio 27 poena (10/15 iz igre), a uhvatio je i 12 skokova i potpuno je razbio Francuze.

Dvocifreni u trijumfu Srbije bili su još Zoran Paunović sa 13 poena, te Uroš Trifunović i Dalibor Ilić sa po 10 koševa.

Kod Francuske Mathis Dossou Yovo je jedini ubacio dvocifren broj poena i meč je završio sa 12 koševa.

Srbiju u finalu čeka duel protiv domaćina Latvije. Ova selekcija je u drugom polufinalu savladala Rusiju rezultatom 91:80.

Nezaustavljiv je po Ruse bio sjajni Arturs Zagars koji je meč završio sa 35 poena, a pored njega istakao se i Anrijs Miska sa 17.

Alexander Shashkov je u poraženom timu ubacio 24, ali će Rusi samo da se bore za bronzu protiv Francuza.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je ispala iz A divizije u ovoj konkurenciji, a sutra će bh. tim igrati protiv Ukrajine za 15. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi