Srbija vodeća, BiH na 3. mjestu

Koeficijent uspješnosti u NLB ligi

Srbija vodeća, BiH na 3. mjestu

Prema nacionalnom koeficijentu nakon 16. kola regionalne košarkaške NLB lige u vodstvu je Srbija sa 10.40 čiji klubovi i u ovoj sezoni ostvaruju odlične rezultate. Partizan, Crvena zvezda i Hemofarm STADA nalaze se u vrhu Jadrana i da nije bilo nešto lošijih izdanja Vojvodine i FMP-a brojka bi bila veća.

Hrvatska (Cibona, Zadar, Split CO, Zagreb CO) je na drugoj poziciji sa koeficijentom 7.50, a BiH (Bosna ASA BHT) treća sa 6.

Konačno, posljednja je Slovenija (Union Olimpija, Krka, Helios Domžale) sa 4.67 čime se još jednom pokazalo upitnim igranje čak tri kluba iz države koja jeste važna u organizacijskom segmentu, ali koja osim Olimpije nema tako kvalitetan sastav.

U naredna dva kola Bosna bi mogla napraviti odlučujući korak ka “cementiranju” trećeg mjesta s obzirom da odlazi u goste Zagrebu, zatim je domaćin Budućnosti. Sa dvije pobjede situacija bi bila mnogo izvjesnija…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.