Sretnik u nesreći: Uzeo je nestvarnu cifru za 54 minute na parketu
Foto - EPA

Chandler Parsons može mirno u penziju

Sretnik u nesreći: Uzeo je nestvarnu cifru za 54 minute na parketu

Midhat Šljivak

NBA košarkaš Chanlder Parsons imao je poprilično uspješan početak NBA karijere.

Sjajni šuter draftovan je kao 38. pik NBA drafta 2011. godine, ali je bez obzira na tako nizak izbor uspio da napravi sasvim pristojnu karijeru i da zaradi zaista ogroman novac.

Parsons je imao tri jako dobre godine u Houston Rocketsima, a u ljeto 2014. godine potpisao je trogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan 46 miliona dolara.

Iako je igrao veoma dobro brzo su počeli problemi s povredama. U sezoni 2015/2016 pokidao je ligamente koljena, ali je po povratku na parket u dresu Memphis Grizzliesa dobio ugovor kakav apsolutno niko nije očekivao.

Grizzliesi su mu poklonili 94 miliona dolara za četiri godine, a on je zbog brojnih problema odigrao samo 95 utakmica za ovaj tim i konstantno se mučio s povredama.

Trjedovan je Parsons ove sezone u Atlanta Hawkse. Ostala mu je jedna godina 25 miliona dolara vrijednog ugovora. Međutim, i u Atlanti je odigrao samo pet utakmica jer je sredinom januara zadobio teške tjelesne povrede nakon što ga je udario pijani vozač.

Povrede su okarakterisane kao one koje bi mu mogle završiti karijeru. Hawksi su ga 5. februara odlučili otpustiti, ali su mu morali isplatili preostali novac po ugovoru i on je zadovoljan vjerovatno završio karijeru.

Ove sezone je za svaku minutu provedenu na parketu (54) inkasirao 464,861.31 dolara i uvjerljivo je najplaćeniji košarkaš po minuti u najjačoj ligi svijeta.

Parsons će se teško više vraćati na parkete. On odrađenim poslom može da bude zadovoljan jer je imao dosta sreće s ugovorima, iako su mu povrede uništile karijeru.

Top Komentari

dinass
Vjerovatno bi sve mjenjao za zdravlje.Ne razmisljaju svi kao vi novinarcici,uhljupi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti