Šta je Nurkić spremio Gasolu za rođendan?

Večeras ponovo oči u oči

Šta je Nurkić spremio Gasolu za rođendan?

Sigurno se svi sjećate šta se početkom ove godine dešavalo u Pepsi Centru gdje su se sastali Denver i Memphis. Ako ne, podsjetit ćemo vas da su te noći svoj veliki okršaj vodili zvijezda NBA lige Marc Gasol i naš košarkaš Jusuf Nurkić.

Nurkić je izašao kao pobjednik, u svakom smislu te riječi. Iako je Gasol zabio više poena od bh. košarkaša (18), popularni Juka je imao više razloga za slavlje zbog toga što je njegov Denver slavio sa 114:85 a posebno su ostali upamćeni međusobni dueli dvojice košarkaša koji su prepričavani danima poslije.

Nurkić je u tom susretu upisao jedanaest poena, deset skokova i čak pet blokada od kojih su tri bile 'uručene' Marcu Gasolu. U jednom trenutku, Gasol je nasjeo na sada već tipični Nurkićev ritual provociranja protivnika i nasrnuo na našeg košarkaša.

Stvari su se brzo smirile i dva igrača su prijateljski popričala na kraju ali je Gasol ostao željan osvete. Igrač poput njega nije baš navikao da mu se u lice smije jedan evropski rookie, što je te noći napravio naš Jusuf Nurkić.

Marc je u izjavi dan poslije pohvalio Nurkića i istakao da jedva čeka ponovni susret sa Denverom. Kroz šalu je najavio da će pokazati Nurkiću "s kim ima posla". Sa druge strane, nije baš ni da Nurkić nema veliku motivaciju budući da je u njihovom posljednjem okršaju sam sebi postavio veliku normu koju barem približno mora ispuniti večeras, inače sve pada u vodu.

Španac ima još jednu motivaciju više. Marc Gasol danas slavi jubilarni trideseti rođendan i nema sumnje da će ga čestitati i Nurkić. Ostaje samo da se vidi da li je naš košarkaš Gasolu spremio neki poklon u vidu nove blokade ili će mu ostavljanjem prostora za lake poene dati poklone u pravom smislu te riječi. Ne znamo, vidjet ćemo.

Susret između Memphisa i Denvera igra se večeras u FedExForum Areni sa početkom u 02:00h po našem vremenu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.