Šta nas čeka protiv Turkinja? Slovenija ih je večeras "pregazila"

Ubjedljiv trijumf

Šta nas čeka protiv Turkinja? Slovenija ih je večeras "pregazila"

A. Čaušević

U drugom meču 1. kola grupe C Evropskog prvenstva za žene Slovenija je slavila ubjedljiv trijumf protiv Turske rezultatom 72:47. 

Prvi period igre je bio izjednačena, Slovenke su ga dobile sa tri razlike, da bi poslije još bolje druge dionice na odmor otišle sa sigurnom zalihom od devet poena.

U trećoj dionici nisu dozvolile Turkinjama da im se približe, da bi odličnu partiju krunisale fenomenalnom posljednjom četvrtinom koju su dobile rezultatom 19:5 za na kraju velikih +25.

Slovenke je do pobjede vodila Lisec koja je na svoj rođendan bila prvo ime meča sa 17 poena i osam skokova. Odlična je bila i oblak sa 14 poena.

Kod Turkinja, koje su naredni protivnik bh. reprezentacije, izdvojila Hollingsworth te će na nju u petak od 12 sati izabranice Gorana Loje morati obratiti posebnu pažnju.

Podsjećenja radi, Bosna i Hercegovina je u prvom kolu slavila senzacionalnu pobjedu nad Belgijom rezultatom 70:55.

Top Komentari

user1597698961
Kvota na Bosnu 1.05,,ne znam da li je bas toliko turska slaba,glwdao sam malo danas ,sve lopte idu na onu strankinju a ni ona nije bas kvalitetna
4 0
Husrefbeg22
Nejma slabih reprezentacija na Eurobasketu. Treba zaigrati najozbiljnije kao protiv Belgije, bez opustanja.Naprijed BiH!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi