Šta nas sve čeka na All Star vikendu u Charlotteu?
Najveće zvijezde NBA lige okupljaju se u Charlotteu. Slijedi nam NBA All Star vikend, gdje nas čeka dosta zanimljivih dešvanja

Kreće NBA ludilo

Šta nas sve čeka na All Star vikendu u Charlotteu?

Midhat Šljivak

Ukupno 68. izdanje All Star vikenda biće održano od 15. do 17. februara u Charlotteu.

Pored utakmice između Tima Giannis i Tima LeBron, pred nama je vikend ispunjen zaista sjajnim dešavanjima, a sve počinje već večeras.

Prva na programu je utakmica između slavnih osoba. Jednu ekipu predvodi nekadašnja NBA zvijezda Ray Allen, dok drugi tim predvodi također bivši igrač Jay Williams.

Sa obje strane će biti i nekoliko zanimljivih imena. Steve Smith JR (NFL) igrač, reper Rapsody, pjevači Chris Dughtry i Bad Buney, te mnogobrojni glumci i javne ličnosti biće na obje strane.

Ipak, večeras mnogo više pažnje privlači meč između mladih nada NBA lige. Selekcija svijeta koju predvode Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Ben Simmons, Lauri Markkanen igraće protiv selekcije SAD-a.

U timu SAD-a su također velike zvijezde koje predvode Kyle Kuzma, Jayson Tatum, Donovan Mitchell...

Svijet sa klupe predvodi Dirk Nowitzki, a trener SAD-a je zvijezda Boston Celticsa Kyrie Irving.

Ono najbolje dolazi u nedjelju. Svakako veliku pažnju privlače takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima, gdje ćemo gledati nekoliko velikih imena.

Spisak igrača koji će šutirati trojke je imperisvan, a tu su Stephen Curry, Damian Lillard, Devin Booker...

U takmičenju u zakucavanju učestvovaće Miles Bridges, John Collins, Hamidou Diallo i Dennis Smith JR.

Sigurno je da će dosta pažnje privući takmičenje u vještinama gdje ćemo gledati i Luku Dončića, Nikolu Jokića i Nikolu Vučevića.

Šlag na tortru je meč najvećih zvijezda koje predvode Giannis Antetokunmpo i LeBron James, a koji se igra u noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Top Komentari

VladaFBIH
banana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi