Šta se dešava u NBA ligi? Nastradao i Schroder
Foto: Screenshot

Playmaker Atlante napustio parket nakon povrede

Šta se dešava u NBA ligi? Nastradao i Schroder

Brooklyn Netsi su večeras ugostili ekipu Atlanta Hawksa i slavili pobjedu rezultatom 116:104. Ipak, sami finiš susreta je obilježila bolna povreda playmakera gostiju Dennisa Schrodera.

Njemački reprezentativac je nešto manje od četiri minute prije kraja utakmice nezgodno doskočio i iskrenuo skočni zglob lijeve noge.

Schroder je nakon pada ostao ležati na parketu, uz bolnu grimasu na licu, a sudeći prema usporenom snimku, moglo bi se raditi i o težoj povredi.

Sjajni playmaker nije bio u stanju samostalno napustiti parket, već su mu u tome morali pomoći saigrači i članovi medicinskog tima.

Nadajmo se da Schroderova povreda nije teže prirode, ali ova NBA sezona je počela zaista užasno, kada su u pitanju povrede. Već je viđeno nekoliko teških porveda, od kojih je svakako najteža bila ona košarkaša Celticsa Gordona Hayworda na otvaranju nove NBA sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti