Šta više reći o igri nevjerovatnog Luke Dončića?

I sinoć je bio u centru pažnje

Šta više reći o igri nevjerovatnog Luke Dončića?

Endin Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa poraženi su sinoć u gostima protiv Los Angeles Clippersa sa 121:112.

Clippersi su nekako uspjeli da dođu do svoje 34. pobjede u ovoj sezoni, dok Dallas s druge strane ima upravo toliko poraza. Clippersi su od prve dionice diktirali tempo ove utakmice, te su na kraju zasluženo slavili sa 121:112.

Međutim, priča ove utakmice je još jednom nevjerovatni Luka Dončić koji je američku javnost ponovo ostavio bez teksta. Dončić je odigrao strašan meč u porazu svog tima i upisao čak četvrti triple-double u NBA ligi u svojoj prvoj sezoni.

Dončić je na parketu proveo 33 minute i meč je završio sa 28 poena, deset skokova i deset asistencija. Američki mediji navode da je za njega ovo bio posljednji meč da se vodi kao tinejdžer jer za dva dana će Luka proslaviti svoj 20. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi