Stanić pojačao Valladolid

ACB liga

Stanić pojačao Valladolid

Nakon sjajne sezone, koju je imao u dresu Xacobea, Maxi Stanić je privukao pažnju mnogih klubova na sebe, ali se na kraju odlučio na prelazak u Valladolid.

31-godišnji Argentinac hrvatskih korijena je ranije igrao u Italiji i u Pau Orhezu, a prošlu sezonu je odigrao s našim Nihadom Đedovićem u Xacobeu i bio je iza Omara Cooka drugi asistent ACB lige sa 5.2 asistencije po utakmici. 

Iako je imao nekoliko ponuda od klubova s većim ambicijama, Stanić se odlučio potpisati s klubom u kojem će imati veliku minutažu.

Valladolid je prošle sezone zauzeo mjesto u sredini tabele, a ove sezone, uz nekoliko pojačanja, žele ući u doigravanje ACB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.