Prezime košarkaša do suza nasmijalo komentatora: "Da, upravo sam to rekao, ali tako se čovjek zove"
Foto - Screenshot

Komična scena

Prezime košarkaša do suza nasmijalo komentatora: "Da, upravo sam to rekao, ali tako se čovjek zove"

M. Šljivak

Komična situacija dešavala se prethodne noći na utakmici između francuskog tima Metropolitans i ekipe Ignite iz američke Razvojne lige.

Ignite je slavio pobjedu rezultatom 122:115, na parketu su blistali budući pikovi prve runde drafta s obje strane.

Tako je kod Ignitea Scoot Henderson imao 28 poena, devet asistencija i pet skokova, a 220 centimetara visoki Francuz Victor Wembanyama je ubacio 37 poena.

Međutim, komentatore na ovom meču oduševilo je prezime 34-godišnjeg košarkaša Metropolitansa. Riječ je o čovjeku čije je ime Steeve Ho You Fat.

Upravo je prezime Ho You Fat - u prevodu na engleski (debeo si) izazvalo zanimljive reakcije komentatora. Bilo je smijeha do suza.

"Ho You Fat za tri. Da, upravo sam to rekao, ali tako se čovjek zove", poručio je jedan od komentatora i izazvao je komične reakcije.

Oglasi

Zamolio je i da se previše ne tweetuje o ovim riječima, ali očekivano zbog prezimena francuskog košarkaša bilo je dosta smijeha.

Steeve Ho You Fat već je dobro poznato lice u francuskoj košarci. Ovaj 34-godišnjak rođen je Francuskoj Gvajani i kompletnu karijeru proveo je u Francuskoj.

Karijeru je počeo u Choletu, gotovo svake godine je mijenjao ekipe, pa je tako igrao još za Antibes, dva puta za Evreux i Chorale, a još je bio član Orchiesa, Rouena.

Ugovor s Metropolitansom potpisao je 2021. godine i prosječno je po meču ubacivao tri poena.

Top Komentari

Turgut2
Ho pisano ulicarski znaci isto ***** rospija
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi