Stefan Birčević u Telekom Bonnu
Bivši košarkaš beogradskog Partizana Stefan Birčević je dres turskog Banvita zamijenio onim njemačkog Telekom Bonna.

Zamijenit će ozlijeđenog Charlesa Jacksona

Stefan Birčević u Telekom Bonnu

Srpski košarkaš Stefan Birčević danas je postigao dogovor s njemačkim košarkaškim klubom Telekom Baskets Bonn u koji će stići kao zamjena za sjajno američko krilo Charlesa Jacksona koji će zbog teške ozljede propustiti ostatak sezone.

Birčević koji je posljednjih godina stalni član reprezentacije Srbije s Telekom Bonnom potpisao je do kraja sezone a u klub stiže iz turskog Banvita. U Turskoj je Birčević igrao još za Istanbul BSB, a u Srbiji je osim za Partizan igrao za Metalac iz Valjeva i kragujevački Radnički.

Proveo je i dvije sezone u madridskom Estudiantesu a s reprezentacijom Srbije ovaj 28-godišnjak se okitio s tri srebrne medalje. Olimpijskom iz Rija 2016, svjetskom iz Španjolske 2014, te europskom iz Turske 2017 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti