Štemberger: Moramo ozbiljno pristupiti
Uvijek požrtvovni Siniša Štemberger s loptom

Liga 6, 2.kolo

Štemberger: Moramo ozbiljno pristupiti

Široki TT Kabeli večeras će u okviru 2. kola Lige 6 gostovati u Čapljini kod istoimenog domaćina.

Širokobriježani su već osjetili parket u Čapljini i ne pamte ga po dobrom jer su ih Čapljinci izbacili iz Kupa BiH.

U zadnjem, prvom kolu bh Lige 6, izabranici Ivana Velića na Pecari su svladali momčad Slobode Dite rezultatom 90:77 dok je Čapljina igrala kod kuće sa Bosnom iz Sarajeva te su doživjeli tijesan poraz rezultatom 79:75.

Široki je u ovom susretu favorit jer je jedna od momčadi kojima se pripisuju najveće šanse za prvo mjesto, prvenstveno zbog rezultata u NLB ligi gdje su ostvarili 11 pobjeda te zbog atmosfere i dobre igre Velićevih izabranika. Međutim, u Širokom su svjesni da moraju imati pravi pristup u ovoj utakmici i da neće biti lako do nove pobjede.


„Mislim da nam je utakmica u Kupu bila dovoljno upozorenje što smo izgubili. U večerašnjoj utakmici moramo ozbiljno pristupiti i odigrati dobro da bi na kraju slavili“, rekao je za SportSport.ba jedan od najboljih igrača Širokog Siniša Štemberger.

Utakmica između Čapljine i Širokog igra se večeras sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.